BYD zamestnáva vyše 900 000 pracovníkov s takmer 110 000 zamestnancami výskumu a vývoja

Automobilka BYD sa už pred  niekoľkými rokmi odhodlala na dovtedy nevídaný krok. Oznámila, ženebude ďalej vyrábať autá len so spaľovacím motorom a v nasledovnom období sa sústredí len na   výrobu nabíjateľných áuts elektromotorom pod kapotou, t.j. nabíjateľné hybridné vozidlá a batériové elektromobily. Zdá sa, že urobila dobre, lebo v rebríčkoch najpredávanejších značiek na svete sa odvtedy nezadržateľne posúva nahor, ku najlepším priečkam. Tento úspech ale vôbec nie je náhodný. Automobilka BYD vyrába veľmi široké spektrum produkcie od svojich batérii až po vlakové súpravy.

BYD Dolphin sa výborne predáva aj v (západnej) Európe

BYD prvýkrát vstúpil do automobilového priemyslu v roku 2003, keď získal Qinchuan, výrobcu s licenciou na výrobu áut. V marci 2022 ukončila spoločnosť BYD výrobu a predaj automobilov poháňaných výlučne spaľovacími motormi a namiesto toho sa zamerala na výrobu modelov plug-in hybridných elektrických vozidiel (PHEV) a batériových elektrických vozidiel (BEV), označované v Číne ako NEV. Spoločnosť BYD sa za posledných pár rokov rýchlo stala najväčším výrobcom NEV v Číne a na celom svete, pričom v roku 2023 predala 3 024 417 NEV, čo predstavuje medziročný nárast o 62,3 percenta. V januári až auguste tohto roku BYD predal 2 328 449 NEV , čo je medziročný nárast o 29,92 percenta. Kto stojí za týmito výraznými úspechmi? Obrovský ľudský potenciál!

elektrický superšport Yangwang U9 je 9 miliónte auto BYD

Pracovná sila spoločnosti BYD presahuje 900 000 zamestnancov včítane takmer 110 000 zamestnancov výskumu a vývoja. Z celkovej pracovnej sily BYD je takmer 110 000 pracuje v technickom výskume a vývoji, čo z nej robí automobilku s najväčším výskumným a vývojovým personálom na svete, povedal generálny manažér výrobcu NEV zodpovedný za branding a vzťahy s verejnosťou Li Yunfei. Toto číslo je o 400 000 väčšie ako má spoločnosť na druhom mieste, povedal Li a pripojil snímku obrazovky zobrazujúcu súčasnú pracovnú silu BYD 900 608 zamestnancov. Spoločnosť BYD prijala za posledné dva roky takmer 50 000 čerstvých vysokoškolákov, povedal.

Denza Z9GT šľape na päty Panamere od Porsche

Podnikanie BYD Group zahŕňa automobily, batérie, montáž spotrebnej elektroniky a železničnú dopravu, pričom automobilový priemysel zahŕňa značky vrátane BYD, Denza, Fang Cheng Bao a Yangwang. Podľa predchádzajúcej výročnej správy ku koncu roka 2023 mala spoločnosť BYD celkovo 703 504 zamestnancov, vrátane 524 673 výrobných zamestnancov a 104 003 technikov. To znamená, že BYD zaznamenala v tomto roku čistý nárast takmer o 200 000 zamestnancov.

nabíjateľné hybridné SUV Fang Cheng Bao 5 tiež vyrába BYD

24. júla 2024  BYD uviedla, že do spoločnosti vstúpilo viac ako 10 000 čerstvých absolventov vysokých škôl , z ktorých takmer 70 percent má magisterský alebo doktorandský titul a takmer 80 percent tvoria pracovníci výskumu a vývoja.

centrála spoločnosti BYD s výrobným závodom v pozadí

Týmto pozdravujeme všetky doterajšie vlády na Slovensku, ktoré zabezpečujú niektorým našim stredoškolákom vzdelávanie z čierno-bielych učebníc vytlačených ešte za starého dobrého socializmu v bývalej ČSSR.

Zdroj: cnevpost