Renault v Číne pripravuje elektrický sedan Yi Ezoom

Čínske ministerstvo priemyslu zverejnilo fotografie nového elektrického vozidla, ktoré sa začne predávať na miestnom trhu pod menom Yi Ezoom. Za vývoj elektromobilu je zodpovedný spoločný podnik Renaultu a čínskej spoločnosti JMC.

Nový cenovo dostupný elektrický sedan Yi Ezoom, ktorý vyvinul čínsko-francúzsky spoločný podnik JMEV je určený pre domáci trh v Číne a za jej hranicami by sa zatiaľ nemal objaviť.

Čo sa týka rozmerov, novinka pripomína Škodu Octavia: má dĺžku 4675 mm, šírku 1835 mm a výšku 1480 mm. Rázvor osí automobilu bude 2750 mm. Nové auto má panoramatickú sklenenú strechu a výsuvné kľučky otvárania dverí.

Elektrický sedan by mal byť vybavený 112 kW (150k.) elektromotorom, ktorý bude poháňaný štandardná lítium-iónová batéria. Dojazd, dynamika a ďalšie charakteristiky nie sú v súčasnosti zverejnené. S najväčšou pravdepodobnosťou budú príslušné informácie zverejnené počas premiéry niekedy na jar 2021.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Yi Ezoom

Pripomíname, že Renault je francúzska automobilová spoločnosť so sídlom v Boulogne-Billancourt neďaleko Paríža. Tento automobilový koncern začal svoju činnosť v roku 1898. Spoločnosť Renault vlastní polovicu spoločnosti JMEV , ktorá sa priamo podieľala na vývoji Yi Ezoom.

Nakoľko prvé fotografie svedčia o vyhotovení modelu vo farbách našej trikolóry, môžeme oprávnene predpokladať skrytý zámer výrobcu ponúkať tento elektrický sedan aj na našom lukratívnom slovenskom trhu. Už sa tešíme! 😊

Zdroj:

carsweek