Wuling Starlight – 4,8 m dlhý lacný elektrický sedan s výkonom 100 kW

SAIC-GM-Wuling (SGMW) je americko-čínsky spoločný podnik zodpovedný za bestseller Wulling Mini EV, no nezaspal na vavrínoch a pripravil EV ofenzívu, ktorej sme svedkami v posledných mesiacoch. V marci spoločnosť uviedla na trh 59 800 juanov (8 700 USD) Wuling Bingo EV, aby konkurovala BYD Seagull. Pod ich ďalšou značkou Baojun vyrábali najroztomilejší elektromobil, aký sme už dlho nevideli – mestský off-road Baojun Yep . A len pred pár dňami sa dostal na trhBaojun Cloud, aby konkuroval BYD Dolphin a VW ID.3. Áno, čítate správne, napriek tomu, že Cloud začína na 95 800 juanov (13 200 USD), konkuruje VW ID.3, ktorý po niekoľkých kolách zliav teraz v Číne stojí 16 500 USD .

14. augusta 2023 Wuling odhalil oficiálne obrázky auta, ktoré sme nikdy predtým nevideli. Je to sedan s názvom Wuling Starlight a bude k dispozícii v plne elektrických (BEV) a plug-in hybridných variantoch (PHEV). Spustenie výroby je očakávané v Q4 2023. Vládny regulátor – ministerstvo priemyslu a informačných technológii (MIIT) zverejnil fotografie a technický list Starlight, takže teraz máme viac informácií o novom sedane od spoločného podniku SAIC-GM-Wuling (SGMW).

Wuling Starlight elektromobil BEV

Je to šikovný krok od Wulingu, že zverejnil oficiálne obrázky hneď po tom, čo MIIT odhalila ukončenie homologizačného procesu, pretože obrázky MIIT zvyčajne nie sú veľmi pekné. Spredu variant BEV Wuling Starlight vyzerá trochu ako Deepal SL03 , najmä predné svetlá, zatiaľ čo variant PHEV má skôr svetlomety v štýle Xpeng . Zozadu vyzerajú varianty BEV a PHEV veľmi rovnako, pretože výfuky na variante PHEV sú dobre skryté.

Wuling Starlight je 5-miestny elektromobil s novým dizajnovým jazykom Wuling a rozmermi 4835 mm na dĺžku, 1860 mm na šírku,1515 mm na výšku a rázvorom náprav 2800 mm. Má 18-palcové kolesá a pneumatiky 215/50 R18. Variant BEV má uzavretý dizajn prednej masky a 100 kW motor s označením TZ180XS2A0 od Inboer Electric Co., Ltd. v Zhuhai. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 150 km/h a pohotovostná hmotnosť je len 1600 kg. Batéria je typu LFP a jej kapacita zatiaľ nebola odhalená.

Variant Wuling Starlight  vo verzii PHEV má bodkovanú mriežku na prednej maske a je poháňaný 1,5 l spaľovacím motorom, model LBG, od Saike Technology Development Co., Ltd. v Liuzhou. Maximálny výkon spaľovacieho motora je 78 kW a rýchlosť je obmedzená na 145 km/h. Pohotovostná hmotnosť variantu PHEV je 1695 kg.

Wuling Starlight  vo verzii PHEV

Interiér vozidla zatiaľ nebol zverejnený. Wuling Starlight sa bude vyrábať v závodoch SGMW v Chongqing, Liuzhou a Qingdao. Cena Wuling Starlight zatiaľ nebola odhalená, ale keďže v Číne stále zúri cenová vojna , je veľmi potešujúce, keď vidíme, aký sebavedomý je Wuling. Očakávame, že cena modelu Wuling Starlight bude okolo 150 000 juanov (približne 18 878 eur).

Zdroj: carnewschina