MG Cyberster sa už v Číne dá objednať. Leto končí, ale radosť z jazdy sa začína

Značka MG spoločnosti SAIC Motor začala v Číne prijímať rezervácie zákazníkov na svoj elektrický roadster Cyberster. MG je bývalá britská značka, ktorú v súčasnosti vlastní čínsky automobilový gigant SAIC Group . Vyrábať sa bude v závode SAIC Ningde, kde sa montuje aj elektrický hatchback MG4 .

Vonkajší dizajn MG Cyberster bol inšpirovaný jediným roadsterom MGB, ktorý sa vyrábal od roku 1962 do roku 1980. Cyberster vypracoval svoj štýl auta a zlepšil koeficient odporu vzduchu. Predná časť roadsteru má hladkú líniu kapoty a oválne svetlomety. Ďalšími znakmi jeho štýlu sú športové nárazníky, nožnicovo otvárané dvere a skladacia strecha. Mäkká strecha Cybersteru pozostáva z troch vrstiev látky. Dá sa zložiť a rozložiť za 8 sekúnd. Ovládať sa dá aj počas jazdy do rýchlosti 50 km/h. Vzadu má Cyberster  pekne vypracovanú  jednotku zadných svetiel a prvky LED so skutočnými svetelnými šípkami.  

Dvere MG Cyberster majú zapustené kľučky dverí a otvárajú sa elektronicky. Vodič môže nastaviť uhol otvorenia na presný stupeň v rozsahu 30-76 stupňov. Vďaka ultrazvukovým radarom namontovaným na dverách dokážu odhaliť prekážky, takže určite „nenačnú“ lak na najbližšom aute.

MG Cyberster  je tiež poriadne veľké auto, s rozmermi 4535 mm na dĺžku, 1913 mm na šírku, iba 1329 mm na výšku  a rázvorom 2690 mm. Má kolesá R20 s pneumatikami 245/40 vpredu a 275/35 vzadu. Podľa MG systém odpruženia Cybersteru upravili jazdci F1. Má dvojité lichobežníkové zavesenie prednej nápravy a viacprvkové nezávislé zavesenie zadnej nápravy. 

Základný MG Cyberster má na zadnej náprave jediný elektromotor s výkonom 231 kW (314 koní). Verzia AWD má predný motor s výkonom 150 kW (204 koní) a zadný motor s výkonom 250 kW (340 koní). Celkový výkon MG Cyberster dosahuje 400kW ( čiže 544 rýchlych elektrických koní), ktoré vodiča elektrického roadsteru pozabávajú  zrýchlením z nuly na 100km/h iba za 3,2 sekundy. A aby z tejto dynamiky dokázal bezpečne zabrzdiť, dostal tiež výkonné brzdy Brembo s červenými strmeňmi.

Vnútri má MG Cyberster usporiadanie  iba z dvoch sedadiel. Za volantom v tvare D sa nachádza zakrivený zhluk troch obrazoviek. Ďalšia obrazovka sa nachádza na stredovom tuneli. Zaujímavosťou je, že MG Cyberster má pádla radenia. Keďže ide o EV pádla slúžia iba na prepínanie jazdných režimov. Navyše,  na volante je červené tlačidlo s názvom „Super Sport“ na rýchle zapnutie tohto jazdného režimu. Sedadlá MG Cyberster sú potiahnuté kožou Alcantara.

MG už otvorila rezervácie na Cyberster v Číne  za 10 000 juanov (približne 1 300 eur). Klienti, ktorí si zarezervovali Cyberster, budú mať po uvedení na trh exkluzívny balík 20 000 juanov (2600 eur) a práva na prioritné vyzdvihnutie auta.

Cenové rozpätie Cybersteru nebolo oficiálne zverejnené. Ako informoval CarNewsChina v júli, cena MG Cyberster unikla , čo odhalilo, že základný model bude v Číne začínať na 239 800 yuanoch ( približne 31 148 eur). Podľa britských médií bude Cyberster vo Veľkej Británii začínať na 55 000 GBP (69 300 USD). U nás sa leto končí, ale niekde sa iba začína. S modelom MG Cyberster, dostane leto o jednu chuť radosti navyše!

Zdroj: carnewschina, saicmg